De samenaankoop groene stroom heeft in Herentals bijna 800 personen kunnen overtuigen om van energieleverancier te veranderen. Voor 14 november kunnen ze nu op het aanbod van Essent ingaan.


 
De Herentalse sp.a heeft in de voorbije maand hard getrokken aan het succes van de samenaankoop van groene stroom en gas. Het provinciebestuur van Antwerpen gaf alle inwoners van onze provincie de kans in te schrijven voor deze samenaankoop, om als verenigde groep van consumenten een zo gunstig mogelijke prijs af te dwingen van de energieleveranciers.
 
Dit model van samenaankoop werkt. In de provincie schreven zich niet minder dan 37833 mensen in. In Herentals nemen 794 mensen deel aan deze groepsaankoop. De Herentalse sp.a afdeling heeft in september niet minder dan 3 infosessies georganiseerd in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven om zoveel mogelijk mensen uit onze stad de kans te geven mee te profiteren van deze gunstige samenaankoop. En met succes!
 
De biedingen van de energieleveranciers waren ook gunstig. De winnaar van de veiling, Essent, levert groene stroom en gas aan een prijs met een korting van niet minder dan  16 % (voor stroom) en van 29% (voor stroom en gas samen)  t.o.v. de gangbare markttarieven.
 
Alle Herentalsenaren die inschreven krijgen nu tot  14 november de tijd om hun definitieve keuze te maken. Je kan terecht bij het gemeentelijk loket van de milieudienst om je hierbij te helpen. Je kan ook terecht bij onze sp.a verkozenen die dit project mee opgezet hebben.
 
(bericht sp.a)